Sabahattin Ali Kültür Merkezinde düzenlenen törende; birinci, ikinci ve üçüncülük kazanan öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Her kategoride birincilere bin TL, ikincilere 750 TL ve üçüncülere ise 500'en TL ödül verildiği programda konuşan Sinop AtaEvi Kurucusu Eğitimci Yılmaz Yavuz, tüm öğrencilere teşekkür etti. 

Yavuz, "Bugün AtaEvimizin 1. kuruluş yıldönümü ve bugün çifte bayram yaşamanın sevinç ve mutluluğu içindeyiz. Tam 103 yıl önce Ulu Önderimiz Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ilk defa 23 Nisan 1920’de TBMM’ni Cuma namazından sonra dualarla meclisi açtı. Bu gazi meclisle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun ilk mihenk taşlarıyla temeli atılmıştı. İşte bu günü sevgili çocuklar; Atamız sizlere hediye etti. Türkiye Cumhuriyetini de yine size emanet etti. Gelmiş geçmiş dünyanın hiçbir yurdunda, devletinde böylesi bir çocuk bayramı yok" dedi. 

Çiğköftem 285’inci şubesini Sinop’ta açtı Çiğköftem 285’inci şubesini Sinop’ta açtı

Bu duygularla yarışmayı düzenlediklerini belirten Yılmaz Yavuz, "Düzenlediğimiz Atatürk'ü Anlama adlı yarışmada öykü, şiir ve resim dallarında birinci, ikinci ve üçüncülük kazanan öğrencilerimize ödüllerini dağıttık. Çocuklarımız çok mutlu oldular. AtaEvimizin ödüllerini alan başarılı öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Başta Sinop Belediyemize, katılımcı STK görevlilerine, emeği geçen herkese AtaEvi olarak yürekten teşekkürler. Ayrıca bu yarışmanın sponsoru iş insanı değerli dostum Cemil Akkurt ve sevgili Eşi Gülşen hanıma en derin teşekkürlerimi sunuyorum. Böylesi değerli Atatürk sevdalısı dostlar sayesinde AtaEvimiz eğitim ve kültür hizmetlerini sürdürecektir" diye konuştu.  

SİNOP ATAEVİ'NİN 1 YILLIK ÇALIŞMALARI
Sinop AtaEvinin kurulduğu günden bugüne bir yıllık çalışmalarını değerlendiren Yılmaz Yavuz şunları söyledi; "Tam bir yıl önce kurmuştuk Ataevimizi. 23 Nisan 2022’de insanların hizmetine açmıştık. O günlerden bugüne binlerce yerli yabancı; Avrupa’dan,  Anadolu’nun her köşesinden Sinop’a gelen insanlar AtaEvimizi de ziyaret ettiler. Çoğu zamanlarda anaokulundan üniversiteye kadar öğrenciler de sık sık gruplar halinde Ataevini gezdiler, fotoğraf/ film çektiler, kitap okudular, kaynak kitaplardan araştırma yaptılar, evlerine ödünç kitaplar aldılar, bağış karşılığında bizler de kitaplar hediye ettik. Özellikle branşım olan anadolu/anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine (bağış karşılığı) Atatürk ile çocuk boyama kitapları hediye ederek dağıttık, maddi olanakları yetersiz ailelerin çocuklarına ve deprem bölgesinden gelen ailelerin çocuklarına her gün yüzlerce kitapları ücretsiz dağıttık! Havanın güneşli güzel olduğu günlerde arka bahçemizde çocuklara kitap okuttuk, okul ödevlerinde yardımcı olduk. Atatürk’ü öğrettik! Anaokulu öğrencileri için satın aldığımız küçük sandalyelere onları oturtarak Atatürk boyama kitapları ile kalem tutmasını, renkleri, objeleri, hayvanları tanımalarını; boyama ilke ve metotlarıyla öğrenmelerine yardımcı olmaya çalıştık.


Ayrıca AtaEvimiz; aynı zamanda bir ‘Atatürk Enstitüsü’ gibi hizmet vererek, özellikle üniversite öğrencilerine; araştırma ve bilgilendirme imkanları sunuyor. Cumhuriyet Dönemi kitapları, materyalleri ile öğrencilerin lisans/ lisansüstü çalışmalarına imkan sağlıyor, gereksinimlerini temin ediyor.
Yine haftanın belirli günlerinde öğrenci veya yetişkinlere özel; yabancı dil; İngilizce, Almanca, Matematik ve yabancılara Türkçe kursları düzenleyerek eğitime katkı sağlıyor. Sinop Üniversitesinde okuyan, özellikle maddi olanakları yetersiz, ihtiyaç sahibi Atatürkçü öğrencilere burs veriyoruz. Bu öğrencilerin kitap ve Kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. 

Aynı öğrencilerin bilgi beceri ve tecrübe kazanmaları adına şehirlerarası gezi ve kitap fuarı ziyaretleri düzenledik, düzenlemeye devam ediyoruz.
Yine sponsorlarımız sayesinde deprem bölgesi Güneydoğu illerinden gelerek Sinop Üniversitesinde okuyan 32 öğrencimize burs adı altında deprem yardımı yaparak banka hesaplarına nakit destek sağladık! Bu aktif çalışmalarımızı değerli sponsorlarımız sayesinde icra ettik. Kendilerine burada yürekten teşekkür ediyoruz!"

Editör: Furkan Alperen Demir