Açılış programına Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop Vali Yardımcısı Abdullah Yüksel, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Sinop Panorama Sitesi sakinleri çöplerden şikayetçi Sinop Panorama Sitesi sakinleri çöplerden şikayetçi

Programda İl Müftüsü Paşa Bektaş tarafından dua okundu. Duanın ardından konuşan Vali Mustafa Özarslan; “Dijital yayıncılık açısından farklı bir noktaya doğru gidiyoruz. Ama fiziki kitabın her zaman farklı bir anlamı var. Evlatlarımızın çağa ayak uydurması açısından bütün okullarımızda, dünyanın hiçbir kesiminde olmayan akıllı tahtların bilişim teknolojili dersliklerinde eğitim alan gençlerimiz de aramızda. Hem okuyup hem anlatmamız lazım. Okuyan, okuduğunu anlatan, gezen, araştıran bir nesil arzu ediyoruz. Kitaplarımızın bu anlamda çocuklarımızdan yaşlılarımıza kadar hayırlı olmasını vesile ediyorum. Din görevlilerimizin haftasını da kutluyorum” dedi.
Açılışta konuşan Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş şunları ifade etti; “Kitap okuma farkındalığı oluşturma açısından mini bir kitap fuarı düzenlemiş olduk. Bu vesileyle bu programı özellikle düzenlenmesinde katkısı olan Sayın Valime, Sayın Cumhuriyet Başsavcıma, Sayın Rektörüme ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Katkısı olan paydaş kurumlarımıza da teşekkür ediyorum.”
Daha sonra Vali Özarslan, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından kurdele kesilerek kitap fuarı gezildi.

Muhabir: Merve Yerli