1924 nüfus mübadelesi ile Sinop Karacaköy’den Yunanistan’ın Kavala şehrine giden 2. kuşak bir aile Almanya'daki yakınları ile bereber Karaca köyde geride bıraktıkları toprakları ziyaret etti. Ailenin ikinci durağı ilse Sinop ve Mübadele ve Kültür Evi oldu.

Ailesinin mübadele ile Yunanistan'dan Türkiye'ye yerleştiği 2. kuşak mübadil olan ve Sinop Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği Başkanlığını yapan Kenan Aral; ailesi Karacaköy'den Yunanistan'ın Kavala şehrine giden Theodora isimli 2. kuşak iki mübadili Sinop Kültür Evi’nde ağırladı.

CHP’den kız çocuklarına destek yürüyüşü CHP’den kız çocuklarına destek yürüyüşü

Başkan Aral, Yunanistan ve Almanya'dan gelen ziyaretçilerin, Kültür Evi’nde sergilenen, mübadillere ait asırlık eşyaları ve fotoğrafları ilgi ve dikkatle incelediklerini ve çok beğendiklerini ifade etti.

Almanya ve Yunanistan’dan gelerek Sinop Kültür Evi’ne konuk olan ziyaretçileri, Sinop ilinde böyle bir kültür evinin bulunmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Ziyaretçiler yurt içinden ve yurt dışından herkesin bu müzeyi ziyaret etmesi gerektiğini belirtti.

Proje koordinatörü Sevgi Aral'ın Asırlık Mübadil Lezzetleri yemek kitabından yapmış olduğu yöresel yemeklerin ikramından sonra ziyaret sonlandı.

Muhabir: Merve Yerli