Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut’un konuşmacı olarak yer aldığı konferansa İl Müftüsü Paşa Bektaş, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Sinop Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Seyyit Bilal Camii Vekil İmam Hatibi Emre Özcan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti okuması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş, dün TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak şehadet şerbetini içen şehitlere rahmet diledi. Bektaş, “Programımızın hayırlara vesile olmasını yüce Allah’ü teala niyaz ediyor saygı ve hürmetlerini arz ediyorum.” dedi.

Daha sonra konuşmacı olarak yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, çok güzel bir konu için bir araya geldiklerini söyleyerek, aile kavramının önemini, aile içindeki sorumlulukları ve bireylerin toplumsal rolünü vurguladı. Akbulut “Aile; kadim tarihin vazgeçilmez, eskimez, önemini yitirmez konusudur. Ülkeyi, ümmet coğrafyasını bir aile olarak düşündüğümüzde, dün ailemize uzanan hain eller bugün bizi hüzne boğdu. 1 yıldır ümmet coğrafyasını hüzne boğan Gazze’deki, Filistin’deki kardeşlerimizin yaşadığı hüzün, sonra Lübnan’daki kardeşlerimizin yaşadıkları, onun haricinde İslam coğrafyasının yer aldığı her yerdeki mazlumların hüznü ve çektikleri hepimizin yüreğini her gün acıtıyor. Mümin gönül her ateşi hisseder. Aile deyince neyi anlamamız gerektiğini birbirimize çok sık hatırlatmalıyız. Çünkü aile kavramı sadece kan bağını ifade etmez.” şeklinde konuştu.

Program sonunda Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut’a hediye takdim edildi.

Sinop’ta 8 genç girişimciye eğitim verildi Sinop’ta 8 genç girişimciye eğitim verildi

Muhabir: Merve Yerli