2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları kapsamında, okullardaki sınıf, koridor, bahçe, kantin, atölye gibi eğitim ortamlarındaki standartları yükseltmek ve revize etmek amacıyla Sinop Valiliği koordinesinde “Okulum Kuzey Yıldızım” projesi başlatıldı.

Proje kapsamında Sinop il merkezindeki 39 okula okul aile birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve okul mezun derneklerinin katkılarıyla, gönüllülük esasına dayalı olarak 797,602,852 TL’lik bütçe sağlandı.

Proje kapsamında okulların sosyal ve fiziksel anlamda daha iyi bir konuma, ferah ve renkli bir orama sahip olması için boya, tadilat ve peyzaj çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Açıkgöz ile birlikte proje kapsamında onarım çalışmaları devam eden okulları ziyaret etti.

Sinoplu öğrenciler gazileri yalnız bırakmadı Sinoplu öğrenciler gazileri yalnız bırakmadı

Sinop Anadolu Lisesi ve Sarı Saltuk Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulunarak, projenin gelinen süreci hakkında bilgiler alan Vali Özarslan; “Okul çocuklarımızın ikinci evidir. Onların geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanmaları, iyi bir eğitim almaları kadar fiziki açıdan bu eğitimi sağlıklı, temiz, konforlu ve güvenli bir ortamda almaları da son derece önemlidir.

Okul müdürlerimizin her biri Temmuz ve Ağustos aylarında, okul paydaşlarımızın katkılarıyla 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin daha konforlu fiziksel ortamlarda öğrenim görmeleri için yoğun bir şekilde faaliyetteler.

Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi memnun etmek amaçlı, okullarındaki bakım onarım önceliklerini kendileri belirlediler. Ne yapacaklarını, ne zaman bu işi bitirecekleri yine kendileri belirleyip projeye start verdiler.

Bu proje tamamıyla gönüllülük üzerine. Bu düşünceyle, okul müdürlerimizin öncülüğünde, okullarımızın paydaşları olan okul aile birliklerimiz, okul mezunlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın değerli katkılarıyla başlatılan bu tadilat projesi; okullarımızın fiziksel koşullarını iyileştirmek, çağın ve zamanım ruhuna uygun hale dönüştürmek amacıyla hayata geçti.

Her okul müdürümüz bu projeyle, gönüllü olarak okulumuzun bir fiziksel açıdan zayıf ve yorgun bir bölümünün standardını bir derece yükseltiyor. Her okulumuzda bir çalışma var. Biz ‘bir sıfırdan büyüktür’ diyoruz. İki günü eşit olan zarardadır. Ama küçük ama büyük mutlaka okulumuzun bir yanına dokunacağız, burayı iyileştireceğiz. İşin, projenin sonucunda; hep birlikte bir ekip olarak, birlikte evlatlarımız öğrencilerimiz için mükemmel bir iş çıkarmış olacağız.

Projeye emek veren tüm idealist okul müdürlerimize ve çalışma arkadaşlarına, okul paydaşlarımıza ve tadilat projelerimize maddi-manevi destek sağlayan herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Muhabir: Merve Yerli