Bugün saat 12.00’de Sinop Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu ve Sinop Merkez İlçe Başkanı Barbaros Baltacı tarafından açıklamalar yapıldı.

Cavit Üçüncüoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti, Filistin’deki zulmü anlatan bir şiirin okunması ve İsmail Haniye’nin biyografisinin okunmasıyla devam eden etkinlik, Merkez İlçe Başkanı Barbaros Baltacı’nın yaptığı basın açıklamasıyla sona erdi.

Barbaros Baltacı, tüm il teşkilatlarıyla eş zamanlı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “İsrail’in 7 Ekim’den itibaren Gazze’de başlattığı işgal maalesef ki tüm acımasızlığı ile devam etmektedir. Yakın tarihin en acımasız ve en vahşi işgali, bugüne kadar on binlerce mazlumun canını almıştır. Siyonist rejim kadın, çocuk, yaşlı demeden hunharca bir şekilde katliamlar yaptı, yapmaya da devam ediyor.

Sinop Belediyesi’nden kesilen ağaçlarla ilgili açıklama Sinop Belediyesi’nden kesilen ağaçlarla ilgili açıklama

İnsanlığın, vicdanın ve uluslararası hukukun ilkelerinin yok sayılarak işlendiği bu katliamlar, şimdiden tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. İsrail barışı, huzuru ve uluslararası hukuk hedef alarak tüm dünyayı büyük bir kaosa çekmektedir.

Bugün Türkiye’nin 81 ilinde meydanları dolduran kardeşlerimi, Şehit komutan İsmail Haniye’nin bizler için vasiyet olan istediğini yerine getirmektedir. Buradan bir kez daha kendisine ve Filistin için canını ortaya koyarak şehadete eren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Filistin davası, hepimizin davasıdır ve zafer Allah’ın izniyle bizlere nasip olacaktır. “Nehirden denize özgür Filistin” bir hayal değil, bir hakikattır ve bu hakikat mutlaka gerçekleşecektir.”

Muhabir: Merve Yerli