Bugün saat 11.00’de Sinop Adalet Sarayı önünde yapılan basın açıklamasına Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, Merkez İlçe Başkanı Barbaros Baltacı, Sinop Kent Hakları Derneği Başkanı Mustafa Karakuzey ve partililer katıldı.

Barbaros Baltacı tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Bugün Sinop Kent Meydanı’nda imara kapalı olmasına rağmen mahkeme kararıyla yeşil alan olarak kalması gereken yerlere kaçak binaların yapılmasına müsaade edenler, buna göz yumanlar, bu kaçak yapıları yıkmayanlar ve Sinop’un meydanını Sinoplulardan çalanlarla alakalı hukuk önünde Saadet Partisi olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulunacağız. Suç duyurumuz, görevi kötüye kullanma ve imar kanununa muhalefeti kapsıyor.

Bahse konu alanda kamu yararı gerekçesinde belirtilen sebepler göz ardı edilerek toplumun yeşil alan olarak faydalanması gereken alanda hukuksuz yapılar yapılmış olup bu yapılarda çeşitli ticari faaliyetler gösterilmektedir.

Bu yapıların yapılmasına Sinop Belediyesi yetkilileri ve Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri müsaade etmiş olup kendilerine basın aracılığıyla ve şifahen yapılan başvurulara karşı da kayıtsız kalmışlardır.

Bu hususta yargıya yapılan başvuru üzerine alanın “yeşil alan” olarak değerlendirilmesi gerektiği kararı verilmiş olup, yukarıda zikredilen kurumlar mahkeme kararını yerine getirmeyerek ve mahkeme kararının aksine olacak şekilde plan değişikliği yaparak bölgede bulunan taşınmazları hukuka aykırı şekilde ayakta tutmaya çalışmaktadır.

Mahkeme kararına göre burası yeşil alandır, buraya herhangi bir yapının yapılması kesinlikle yasaktır.

Ama şimdi gerçekte gördüğünüzde bu alanın tamamen kaçak yapılarla yapıldığını ve ticari bir rant sağlandığını tüm Sinoplular biliyor. Bu şikâyet sadece Saadet Partisi’nin değil, aynı zamanda Sinopluların da şikâyeti.

Sinoplu öğrenciler gazileri yalnız bırakmadı Sinoplu öğrenciler gazileri yalnız bırakmadı

Meydan orada yaşayan Sinopluların. Buradan Sinop’taki tüm kanaat önderlerini ve diğer siyasi partileri de duyarlı olmaya çağırıyorum. Bugün basın açıklamamızda bize destek olan ve daha önce de imar değişikliğini özellikle itiraz ederek sürece dahil olan Kent Hakları Derneği Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Onlar da bu mücadeleyi sürdürüyor.

Konunun sonuna kadar takipçisiyiz.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen