İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Sinop Havalimanı arasında 6 Şubat 2022 tarihinde sona eren uçuş seferleri; 28 Ekim 2024 tarihi itibarıyla haftada 2 (iki) kez karşılıklı olmak üzere tekrar başlıyor.

Yeniden başlayacak olan Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarının, Sinop’a ve Sinop dışına yapılacak seyahatlerde önemli bir alternatif sunacağı ve İstanbul Anadolu yakasında yaşayan vatandaşların kara yolu yerine hava yolunu tercih ederek Sinop’a daha hızlı ve rahat ulaşabileceği ifade edildi.

Bununla birlikte, çevre illerde yaşayan vatandaşların da Sinop Havalimanı’nı önemli bir alternatif olarak değerlendireceği kaydedildi.

Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada, her yıl çok sayıda festivale ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmakta olan Sinop’a Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gerçekleştirilecek seferlerle, Sinop’un turizmine ve yerel ekonomisine de büyük katkılar sağlanmasının hedeflendiği ifade edildi.

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Pegasus Bölge Sorumlusu Ozan Çelik, Havaş İstasyon Şefi Meyan Akgün ve Sinop Havalimanı Müdürü Hasan Fehmi Dinçer’i makamında ağırladı.

“Sinoplu hemşehrilerimize yeniden başlayacak olan Sabiha Gökçen-Sinop seferlerinin hayırlı olmasını diliyorum” diyen Vali Özarslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Pegasus Bölge Sorumlusu Ozan Çelik, Havaş İstasyon Şefi Meyan Akgün ve Sinop Havalimanı Müdürü Hasan Fehmi Dinçer ile 28 Ekim'de başlayacak olan Sabiha Gökçen-Sinop seferleri hakkında faydalı bir görüşme yaptık.

Sinoplu akademisyen Şen, MESAM Çalıştayına katıldı Sinoplu akademisyen Şen, MESAM Çalıştayına katıldı

Bu seferlerin yeniden başlamasında katkısı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Abdulkadir Uraloğlu'na, Milletvekilimiz Sn. Nazım Maviş'e, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Tevfik Nane'ye teşekkür ederim.

Haftanın 2 günü olacak (yaz aylarında 3 güne çıkarılacak) Sabiha Gökçen-Sinop seferinin Sinop'umuzun hem turizmine hem ticaretine büyük katkılar sunacak.

İstanbul Anadolu Yakası'nda yaşayan hemşehrilerimizle bağlantılarımız daha hızlı ve konforlu olacak.              “

Muhabir: Merve Yerli