Dün Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Güzel, Sinop Tarihi Cezaevi restorasyonunda gelinen son durum hakkında konuştu. Restorasyon ihale sürecinin 20 gün içerisinde tamamlanacağını ifade eden Fatih Güzel şunları ifade etti; “Tarihi cezaevinin ihale onayı geldi. Samsun Anıtlar ve Röleve Kuruluna yazısı geldi. Anıtlar Röleve Bölge Müdürlüğü hazırlığını yapıyor.

Zannedersem bir 20 gün içerisinde ihale süreci de başlamış olur. İş bitim süresi az. 40 günlük bir süre. İvedi bir şekilde bir mesafe alınacak. Yürüyüş yolları biraz uzun sürecek. Ama teşhir tanzim işi için günlük bir ihale süreci var. İşin zor kısmı geçildi ve onay geldi. İnşallah tarihi cezaevindeki eksikliği de bu şekilde tamamlayacağız.

Sinop açıklarında hortum paniği Sinop açıklarında hortum paniği

Cezaevi bizim için önemli. Şehrimize gelen ziyaretçilerimizin yüzde 80’e yakını tarihi cezaevi için geliyor. Bu anlamda bu özel mekânın kısmi olarak açık olması ziyaretçi popülasyonunu da etkiliyor. Tarihi cezaevinde yürütülecek çalışmaların tamamlanması ardından bölgenin tam anlamıyla açılmasıyla bazı şeyler rayına oturacak.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen