Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Türkeli Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Aslan, Akademisyenler Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tayfun Fındık ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferans, protokol konuşmalarıyla devam etti. Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir ve Türkeli Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Aslan, konuşmalarında projenin önemine vurgu yaparak, iklim değişikliğine karşı sanayi ve tarımın uyum sağlamasının bölgesel kalkınmada ne denli kritik bir rol oynadığını ifade ettiler. 

Projenin kapanış konferansını, Akademisyenler Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tayfun Fındık sundu. Fındık, proje süresince yürütülen faaliyetler, elde edilen başarılar ve gelecekte bu alanda yapılabilecek iş birliklerine dair bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca, projenin iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve sürdürülebilir kalkınma sağlamak adına bölgedeki tüm paydaşlar için güçlü bir örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Başkan Gürbüz, çalışmaları yerinde inceledi Başkan Gürbüz, çalışmaları yerinde inceledi

Konferans, katılımcıların soruları ve projeye dair görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Kaynak: Sinop Valiliği Bülten