Bakan Yardımcısı Alpaslan: “2030 yılına gelmeden 100 milyar dolar turizm hedefine ulaşacağız” Bakan Yardımcısı Alpaslan: “2030 yılına gelmeden 100 milyar dolar turizm hedefine ulaşacağız”

Sinop Üniversitesi’nde okuyacak gençlerin barınma sorunu yaşamaması için çalıştıklarını ifade eden Vali Özarslan, “Gençlerimizin Sinop'umuzda üniversite dönemlerini huzurlu ve başarılı geçirmeleri için paydaş kurumlarımızla birlikte her türlü tedbiri alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. Destek olmak ve yardım yapmak için bütün kurumlarımızın kapıları her daim sizlere açık olacak” dedi.

ÖSYM yerleştirme sonuçlarına göre bu yıl Sinop Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin sayısını açıklayan Vali Özarslan şunları ifade etti; “Sinop Üniversitemizi tercih eden sevgili gençler. 7'den 70'e herkesin üniversiteli olduğu Sinop'umuza hoş geldiniz.

Öğrenci dostu, spor dostu, mutlu şehir Sinop'umuzu tercih ederek üniversitemize kayıt yaptıran gençlerimiz; bütün Sinoplu komşularının her daim yanlarında olacaklarından hiç kuşkuları olmasın. Burada kendinizi evinizde hissedeceksiniz. Üniversitemizin merkez kampüsündeki bölümlere 1.753 ve ilçemizdeki bölümlere ise 1.848 olmak üzere toplam 3.601 gencimiz Sinop Üniversitemize başvuru yaptı. Bu gençlerimizden 2.300 öğrencimiz KYK yurtlarımızda barınmak için başvuruda bulundular. Siz gençlerimizin barınma sorunu yaşanmaması için çalışıyoruz” dedi.

Vali Mustafa Özarslan, dün Vali Yardımcısı Abdullah Yüksel, Gençlik ve Spor İl Müdür V. Şükrü Özgenç ile birlikte, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak başkanlığında gerçekleştirilen, üniversite öğrencilerinin barınma problemlerinin masaya yatırıldığı video konferansa katılmıştı.

G Vl0S U V Xw A A2 As0

Kaynak: Haber Merkezi