Bugün Sinop’un Boyabat ilçesindeki Muratlı köyünde çıkan ve 6 ahşap evi yutan yangından sonra sosyal medya üzerinden açıklama yapan Vali Özarslan, en kısa zamanda burada ortaya çıkan zararın giderilmesi için gerekli çalışmalara başlanacağını ifade etti.

Vali Özarslan, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Eski Ahşap Evlerimizin Elektirik Tesisatlarını Yenileyerek, Tedbir Alalım.

Değerli Orman Köylüsü Hemşehrilerim,

Devletimiz her zaman vatandaşlarımızın yanıbaşında,  yanında. En kısa zamanda burada ortaya çıkan zararın giderilmesi için gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz. Evi yanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.

ORKÖY, Orman Köylüsü Vatandaşlarımızın Evlerinin Elektirik İç Tesisat Projelerine; Hibe/Kredi Desteği Veriyor.

Sinop Kent Konseyi yeni başkanını seçti Sinop Kent Konseyi yeni başkanını seçti

Bu destekten faydalanıp, eski eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim.

Orman köylerimizdeki eski ahşap evlerin iç tesisatların bakımsız olması, yalıtımının olmaması, elektrik  tesisatının bazı unsurlarının kullanım ömrünü tamamlamış olması,  güç tüketiminde meydana gelen artış ve bu eski evlerin elektrik tesisatının bu artan tüketime uygun olmaması gibi nedenlerden dolayı  köylerdeki  eski  ahşap evlerimizde yangınlar olabilmektedir.

Orman Genel Müdürlüğü Orman ve Köy İşleri Daire Başkanlığı orman köylüsü vatandaşlarımızı bu konuda desteklemek amacıyla; %20 hibe, faizsiz, 4 yıl eşit taksitte  geri ödemeli  "Ferdi Kredi Desteği" vermektedir. Lütfen bu desteklerden, bu  imkanlardan faydalanalım.

Müessif can ve mal kayıplarımızın olmaması için eski ahşap evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyerek tedbir alalım.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen