Bozuk yollardan bıktıklarını ve artık seslerinin duyulmasını isteyen Conguroğlu Mahallesi sakinleri, bu tepkilerini sonuna kadar sürdüreceklerini ve yetkililerden cevap gelinceye kadar kepçelerin başında bekleyeceklerini ifade etti.

Bozuk yolların kazalara yol açmasından endişe ettiklerini ifade eden köy sakinleri, durumu yetkililere iletmelerine rağmen hâlâ bir çözüm bulunmadığını iddia etti.

Öğrencilerden şehide vefa Öğrencilerden şehide vefa

“Her gelen yeniden kazıyor!”

Yaykıl Köyü Conguroğlu Mahallesi’nden Sabri Öz, mahalle sakinleri adına yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Erfelek’ten Gerze’ye içme suyu getirmek için kullanılan su borusu mahallemizin ortasından geçti. Yol yapılmadı. Erfelek suyu için yıllardır durmadan kazılıyor. Her gelen bir öncekinin yanlışını görmek için yeniden kazıyor.

Biz köy sakinleri olarak tabiri caizse artık canımızdan bezdik, bıktık, şimdi kış da geliyor. Bu yolda bir kaza yaşanabilir. Çocuklar okula gidiyor. Gençlerimiz, köy sakinlerimiz işe gidiyor, bu yol kötü, artık yapılması, düzeltilmesi lazım.

Bozup bozup bıraktılar. Yetkililer bizim sesimizi duyana kadar kepçelerin başında bekleyeceğiz. Belki böyle sesimizi duyururuz!”

Muhabir: Ümit Can Gökçen