Etkinliğe Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş, Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Saman, öğreticiler Salih Tabak ve Kâmil Binal ve Kur’an kursu öğrencileri katıldı.

Camii bahçesinde yapılan piknik etkinliğiyle başlayan etkinlik, camii içerisinde yapılan kapanış konuşmalarıyla devam etti.

Yaz Kur’an kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere hitaben konuşan Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş şunları söyledi; “Hepinizi tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. 1.5 ay boyunca camiye gelerek çok güzel bir iş yaptınız. Belki de hayatınızda yapmış olduğunuz en güzel işlerden bir tanesini yapmış oldunuz. Hepiniz çok iyi çocuklarsınız. Hepinize başarılar diliyorum.”

İl Müftüsü Bektaş’ın konuşmasının ardından Kur’an kursu öğrencilerine yaş gruplarına göre hediyeler dağıtıldı. Kur’an-ı Kerim okumaya geçen öğrencilere ise özel ödüller verildi.

Sinop’ta kaza: 1 yaralı Sinop’ta kaza: 1 yaralı

Sinop İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Salman, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada şunları ifade etti; “Sizi yetiştiren hocalarınıza dua edin. Sizin buradan öğrendiğiniz ahlaki değerlerler bizim için çok önemli. Memleketimiz sizlere emanet edilecektir. Vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkacak nesiller siz olacaksınız. Cenab-ı Hak hepinizden razı olsun. Ama sizlerden isteğimiz vaktiniz olduğu sürece mutlaka camilerimizi şenlendirin. Ailelerinizle birlikte gelin.

Bakın şu anda camilerimiz şen. Şu camiye geldiğiniz için size dua eden, sizi koruyan melekleriniz var. Bu camilere sahip çıktığınız zaman Allah’ın melekleri siz olacaksınız. Bu yüzden sizi yetiştirenlere teşekkür ediyorum.

Bundan sonraki hayatınızda da aynı şekilde huzur içinde, anne babasına hizmet eden, komşusunu seven, Allah’ını, peygamberini seven, arkadaşını seven, camisini seven toplum olursunuz.

Müftü Yardımcısı Abdullah Salman’ın ardından, 1.5 ay boyunca eğitim verdiği öğrencilerine veda konuşmasını yapan öğretici Salih Tabak şunları söyledi; “Burada öğrendiklerimizi kesinlikle unutmuyoruz. Evimizde ara ara tekrar yapmaya devam etmeliyiz. Gelecek sene inşallah buluşmak üzere. Şimdiden sizlere iyi tatiller. Eğitiminizde başarılar diliyoruz.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen