9. Sinopale açılış programı bugün saat 17.30’da Tarihi Sinop Cezaevi’nde gerçekleştirildi. Törende yapılan açılış konuşmalarının ardından Tarihi Cezaevi binasında oluşturulan sergi alanları gezildi.

Bu yıl "Tükenmeden Önce: Yeni Değerler Evreni" temasıyla gerçekleştirilen Sinopale etkinliğinin kurucusu T. Melih Görgün, programda yaptığı konuşmada kendisini dinleyen Sinopluları selamlayarak şunları söyledi; “Bu bir sanat etkinliği ve öncelikli olarak sanatçıların bir araya gelmesini istiyoruz. Bunun için herkese teşekkür ediyorum.

Bu yıl Sinopale’de denizler arasında ve mekanlar arasında bir iş birliği kurmak için Çanakkale bienalinden değerli arkadaşlarımızı davet ettik. Bu vesileyle aramıza katıldıkları için onlara da teşekkür ediyoruz."

Whatsapp Görsel 2024 10 11 Saat 21.16.10 0Ef29E6F

Sinopale Kurucusu T. Melih Görgün’ün ardından, açılışa katılmak üzere cezaevi avlusunu dolduran Sinoplulara hitaben konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan “Sanatın gerektirdiği ince seziş ve duygular büyük zekaları gerektirir. Büyük zekalar vefalı ortamlarda, saygı duyan ortamlarda büyür ve gelişir. İşte burada şimdi biz bir vefanın gereğini yapıyoruz. Şu anda aslında bir kimlik inşa ediyoruz. Şehrin kimliği inşa ediliyor.

Sinop, iyi dinleyen bir dost. Dost çok konuşan değil, anlayandır. Sessiz ve derinden sizi anlayan bir dost.

Bu etkinliğe katkı veren tüm sanatçılarımıza, hocalarımıza, gençlere ve siz Sinoplu hemşehrilerime minnettarlığımı iletiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Sinop DSİ misafirhanesi yenileniyor Sinop DSİ misafirhanesi yenileniyor

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve Sinoplular sergi alanlarını gezdi. Proje kurucusu Prof. Dr. T. Melih Görgün, Vali Özarslan’a sergi alanlarında eşlik ederek açıklamalarda bulundu.

Sinopale'nin Ekim ayı boyunca sergi, atölye ve çeşitli sanat etkinlikleriyle devam edeceği ifade edildi.

Muhabir: Ümit Can Gökçen