Sinop’ta bir kafede 2 çocuğu ve yakınlarıyla bir araya gelen Firdes Kutlu Özturan 90. yaşına adım attı. Özturan’ın yeni yaşını kutlamak için İstanbul’dan Sinop’a gelen kızı Berna Argon ve Sinop’ta yaşayan oğlu Uğur Argon doğum gününde annelerini yalnız bırakmadı.

1953 yılında, Sinop Dr. Rıza Nur Kütüphane binasında eğitim veren Sinop Kız Sanat Okulundan mezun olduktan sonra Sinop Belediyesi’nde, dönemin belediye başkanı Şevket Şekeroğlu döneminde sekreter olarak çalışan Firdes Kutlu Özturan daha sonra Sinop PTT Müdürlüğünde memur olarak işe başladı. 1960 yılında evlenmesinin ardından İstanbul Sirkeci PTT Müdürlüğünde çalışmaya başlayan Özturan, daha sonra İstanbul Suadiye'deki PTT Müdürlüğüne atandı. Özturan, son görev yeri olan Bostancı PTT Müdürlüğünden emekli oldu.

Emeklilik yaşamını Sinop Gelincik Mahallesi’ndeki dairesinde geçiren Firdes Kutlu Özturan, 90. yaşına girerken gençlere önemli nasihatlerde bulundu. Özturan “Sevgili gençler. Yaşlanıyoruz diye üzülmeyin, insan yaşlandıkça daha da değerlenir” dedi.

Doğum gününde kendisini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür eden Firdes Kutlu Özturan, kendisine sürpriz kutlama hazırlayan dostlarına uzun ömürler diledi. Özturan "Burada, bu masada benimle yeni yaşımı kutlayan herkes inşallah benim gördüğüm bu yaşları görür. Tüm dostlarıma sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam dilerim" diye konuştu.

Küçükçekmece Sinop Spor’un 3. tur rakibi belli oldu Küçükçekmece Sinop Spor’un 3. tur rakibi belli oldu

Muhabir: Ümit Can Gökçen