Konuyu görüşmek için Belediye Başkanı Metin Gürbüz’den defalarca randevu talep ettiğini ancak bir cevap alamadığını belirten Serra Turizm Tic. Ltd. Şti. sahibi Selim Küçük, aldığı işi layıkıyla yerine getirmeye çalışan bir esnafın yerel yönetim tarafından iflasın eşiğine sürüklendiğini söyledi.

Küçük; “Yaklaşık 2 yıldan bu yana Sinop Belediyesinin mezarlık hizmetlerinde kullandığı tahta ve kefen tedariki ile birlikte Belediye Fen işleri Müdürlüğünün ihtiyacı olan kereste ve kalas gibi ağaç ürünlerinin tedarikini sağlıyoruz. İşimizi sorunsuz ve layıkıyla yerine getiriyoruz. Ancak son dönemlerde Belediye Başkanı Sayın Metin Gürbüz, benimle yaşadığı şahsi sorunları yaptığımız işe yansıtarak önümüze çeşitli engeller çıkarttı ve mevcut iş sözleşmemizi fesih etti. Belediyeye ulaştırmamız gereken işleri hazırladığımız makinalarda yaşanan arıza nedeniyle bir dönem üretimimizde aksamalar yaşadık. Bununla ilgili belediye bize bir tebligat gönderdi ve iş sözleşmemizin sonlandığını duyurdu. Ancak bu tebligat bize 15 gün içerisinde bildirilmesi gerekirken yasal sürenin 25 gün sonrasında ulaştırıldı. Biz bu sürede borçlanarak ürün aldık, üretime devam ettik ve üretilen bu malzemeleri belediye teslim etmek üzere götürdüğümüzde teslim alamayacaklarını söylediler. Şu an mevcutta kullanılan mezar tahtaları şirketimiz tarafından verilen tahtalar. Bizim Belediyeye teslim ettiğimiz 580 takım malzemeden 100 takımı kabul olmuş ama geri kalan ürünler ortada yok. İşlerine yarayan ürünleri alıp kalanını geri veriyorlar. Sayımları ve puantajları ben olmadan yaptılar. Kamyonlar dolusu malzeme elimizde kaldı. Bu malzemeler için yaptığımız borçları ödeyemedik. Normal şartlarda sözleşmelerin genel hükümlerine baktığınızda yerine getirilemeyen işlerde 10 binde 2 cezai işlem uygulanır. Her gün için para cezası kesilir. Ancak burada bizim sözleşmemizi feshettiler. Sözleşmemizin fesih olmasının ardından, ihalelere giriş ekranı olan Elektronik Kamu Alımları Platformu’na (EKAP) girişimiz de yasaklandı. Bu sebeple ihalelere başvuruda da bulunamıyoruz. Sinop Belediyesi Fen işleri müdürlüğü ahşap alımlarını artık bizden gerçekleştirmiyor ve şu an alım yaptığı yere bize ödediği fiyatın 2 katını ödüyor.

Bunların yanı sıra şehir merkezi ile merkez köylerin 48 adet mezarlığının ve yine güzel sanatlar, TOKİ bölgesi, hastane yolu, Erfelek yolu, otogar ve daha birçok bölgenin ot biçme işini şirketimize yaptırdılar ancak parasını ödemediler. Konuyu görüşmek için belediye başkanından defalarca randevu talep etmeme rağmen herhangi bir cevap alamadım. Şirket olarak karşımızda bir muhatap bulamıyoruz. Çünkü onlar da biliyorlar ki bu uygulamaların hepsi hukuk dışı. Biz bu işleri yapmak için birçok yere borçlandık ancak belediyenin bu hukuksuz uygulaması yüzünden hiçbir yere borcumuzu ödeyemiyoruz. Belediyeden daha tahsil edemediğimiz alacaklar var. Kesmediğimiz faturalarımız var. Ben iddia ettiğim her şeyi belgeleri ile sunmaya hazırım. Burada Sinop’un esnafı yerel yönetim eliyle iflasın eşiğine sürüklenmekte” dedi.

BAZI PERSONELLERİN USULSÜZ UYGULAMALARI ŞİRKETİMİZE MAL EDİLMEK İSTENİYOR

Sinop Belediyesi bünyesinde yer alan mezarlıklar müdürlüğü eski yönetiminin şaibeli sipariş ve harcamalarının Serra Turizm Tic. Ltd. Şti.’ye mal edilmek istendiğini iddia eden Selim Küçük, bu şekilde kendilerine yönelik bir itibarsızlaştırma ve karalama kampanyası başlatıldığını söyledi. Küçük; “Belediyede mezarlıklar müdürlüğü eski yönetimi tarafından verildiği iddia edilen şaibeli sipariş ve yapılan harcamalar tarafımıza yüklenmek istenmekte. Biz Serra Turizm Tic. Ltd. Şti. olarak sadece bir kişinin talebiyle asla ürün teslimi gerçekleştirmedik. Tüm teslimatlarımızı en üst makamın olurunu alarak imzalı belgeli bir şekilde gerçekleştirdik. Buradaki asıl sorun eski mezarlık müdürü ve yönetimden kaynaklanmakta ve nitekim eski mezarlıklar müdürü ile ilgili şu anda kurum tarafından disiplin soruşturması açılmış durumdadır. Yani burada eski mezarlık müdürü, eski fen işleri müdürü ve eski belediye başkan yardımcısından kaynaklanan sorunlar tarafımıza yüklenmeye çalışılmakta.

ŞİRKETİMİZDEN USULSÜZ FATURA KESİLMESİ İSTENDİ

Sinop Belediyesi’nin acı günü Sinop Belediyesi’nin acı günü

Kurum içerisinde bazı personellerin Serra Turizm Tic. Ltd. Şti. üzerinden usulsüz fatura kesilmesini talep ettiklerini belirten Selim Küçük, bu talebin reddedilmesi üzerine kendilerine karşı oynanan kirli oyunların daha da üst seviyelere çıktığını söyledi. Küçük; “Kurum içerisinde bazı personeller şirketimizden usulsüz faturalar kestirmek istedi ve bizler bunu kabul etmeyince bize karşı takınılan tavır daha da sertleşti. Biz bu durumu belediye yönetimine de bildirdik. Ama yine bir gelişme olmadı. Eski belediye başkanı hariç bu olayın tüm kahramanları hala o kurumda görevde. Yine belediye bünyesinde yapılan kefen ihalesinde de usulsüzlükler yaşanmakta bunlarla ilgili belgeleri de istenildiği zaman sunabilirim. Ben buradan çağrıda bulunuyorum. Konunun tüm muhatapları ile bir toplantı yapılsın ve herkes elinde ne belge ve bilgi varsa getirsin ben de geleyim tüm gerçekleri bu toplantıda karşılıklı görüşerek sonuca bağlayalım. Ben bu talebimi aylardır yapıyorum ama bir sonuca varamadım. Çünkü belediye biliyor ki asıl sorun orada. O yüzden benim bu talebim hiçbir zaman karşılık bulmuyor. Sinop belediyesinin yaptığı haksız uygulamalar bizim haricimizde pek çok esnafı zor durumda bıraktı.  Çok sayıda esnafın işyeri mühürlendi, ekmek kapıları kapatıldı. Turizm kenti olma hedefinde olan şehrimizde ben yaptım oldu uygulamaları ile hareket eden bir belediye kente fayda değil zarar sağlayacaktır. Umarız yapılan yanlışlardan çok geç olmadan dönülür” dedi.

Muhabir: Merve Yerli