Geçtiğimiz günlerde yakınları tarafından düzenlenen sürpriz doğum günü partisi ile 90. yaşına adım atan Sinoplu sanatçı Firdes Kutlu Özturan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz’ü makamında ziyaret ederek, taş üstüne resmettiği Atatürk portresini hediye etti.

Taş boyama sanatıyla 5 yıl önce tanıştığını ifade eden Özturan, Metin Gürbüz’ü makamında ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Başkan Mustafa Civelek güven tazeledi Başkan Mustafa Civelek güven tazeledi

5 yıllık sanat hayatı boyunca kendisinin yanında olan dostlarına teşekkür eden sanatçı Firdes Kutlu Özturan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Taş boyama sanatıyla 5 yıl önce, evimin yakınlarında tatil yapan Öğretmen Emine Canlı sayesinde tanıştım. Emine Hanım’ın önerisiyle birçok kişi bir araya gelerek taş boyama sanatı yapmaya başladık. Aralarında en yaşlısı bendim.

Yaptığım ilk çalışma çok beğenildi. Kız Sanat Enstitüsü mezunu olduğum için herkes yaptığım işlere hayran kaldı. Daha sonra Kaplumbağa Terbiyecisi adlı tabloyu ve Atatürk portresini taş üstüne resmettim.

Hamdi Gökçen kardeşimin girişimiyle Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi salonunda sergi açma imkânım oldu.

Bu yaşımda bana bu imkânı tanıyan Emine Canlı hocama ve manevi kardeşim Gazeteci Hamdi Gökçen Bey’e çok teşekkür ederim.

Ayrıca beni makamında ağırlayan Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz’e de teşekkürlerimi arz ederim.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen