Şampiyona sürecinde kendisine destek veren Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, antrenörleri Yunus Çolak ve Samet Soylu, arkadaşı Aslı Sağlam, sporcusu olduğu Ankara Anadolu Engelliler Spor Kulübü ve Kulüp Başkanı Orhan Tanrıkulu'na teşekkürlerini ileten Özdemir, koşuda kılavuzluk yapan antrenörü Emre Kaya'ya da özel olarak minnettar olduğunu belirtti. Yarışı ikinci sırada tamamladığı için üzgün olduğunu ifade eden Özdemir, gelecek yarışlarda birincilik hedefini gerçekleştirmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

 "Kılavuz Desteği Bekliyorum"

Şampiyona sonrası açıklamada bulunan Nurtaç Özdemir, yarışa sadece bir haftalık antrenmanla katılabildiğini belirterek, "Düzenli antrenman yapabilseydim Avrupa kotasını aşmam hiç de zor olmazdı," dedi. Görme engelli sporcuların atletizmde kılavuz koşucu desteğiyle yarıştığını vurgulayan Özdemir, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Sinop Üniversitesi Spor Fakültesi'nden bu konuda destek beklediğini dile getirdi.

Atletizm dışında judo ve goalball branşlarında da aktif olarak spor yapmaya devam edeceğini belirten başarılı sporcu, Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası'na ise yeterli hazırlık yapamadan katılacağını söyledi. Özdemir, "Sinop Merkez'de yetişkinler için judo kursu olmadığı için düzenli bir antrenman süreci geçiremedim.” dedi.

Boyabat Panayırına binlerce kişi akın etti Boyabat Panayırına binlerce kişi akın etti

Konya'da düzenlenen şampiyonada 97 kulüp ve 250 sporcu; disk, gülle, cirit atma, uzun atlama ve farklı mesafelerde koşu branşlarında mücadele etti. Ayrıca ferdi olarak yarışan 6 sporcu da şampiyonada yer aldı.

Muhabir: Merve Yerli