Cumhurbaşkanlığı Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen  "Barış ve İyilik" temalı organizasyon Hollanda, Almanya, Belçika  Fransa ve Avusturya'da gerçekleştirilecek.

Dünya barışına katkı sunmak için; Cumhuriyetin 100.yılına ithafen 100 barış mesajı 100 uçan balonla uçurularak farkındalık oluşturulacak.

Depremzede çocuklar için iyilik mektupları yazılarak program sonrası deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılacak, iyilik köprüsü kurulacak.

Sinoplu yazar/ yapımcı Ayşe Gül Kara'nın kaleme aldığı ve dünya markası yaptığı Şakrak karakteri ülkemizdeki çocukların hem okuma sevgisi arttırmış hem de insani değerleri macera diliyle aktarmıştır. 

Türkiye'yi temsilen çıkacak olduğu "Barış ve İyilik" yolculuğunda gelecek nesillere evrensel dil olan "SEVGİ DİLİNİ" Şakrak'la aktarmayı hedefleyen Zorlu; Tüm insanlığın aynı dilde gülümsediği tek yer "Barıştır"   Geleceğe barış getirecek olanlar ise bugünün "vicdanlı" çocuklarıdır. Vicdanlı bir nesil için ŞAKRAK'la dünyayı dolaşmaya devam edeceğiz" diye açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Yunus Emre Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen ŞAKRAK “Barış ve İyilik” Temalı  Avrupa Turnesi; Aynur  Bayram (JOY GGZ Hollanda), Tuzla Belediyesi,  Ekrem Kap ( Öz Asil Madencilik), Turkıc World , Nurettin Beşinci ( Beşinci İnşaat) , Adnan Köşker (Köşkerler Çelik Halat) ,UID ( Uluslararası Demokratlar Birliği, Das Hotel Daun tarafından desteklenmekte.

Editör: Merve Yerli