Kutlama etkinlikleri Sinop eski otogarı önünden hareket eden yürüyüş etkinliğiyle başladı. Etkinliğe Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, vali yardımcıları, kurum müdürleri, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, gaziler ve aileleri ve öğrenciler katıldı.

Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Sinop Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları gerçekleştirildi.

Kutlama programı Sinop Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu’ndaki etkinliklerle devam etti. Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Bugüm 19 Eylül. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşal rütbesiyle, Atatürk’e Gazi unvanının verildiği gün. 100. Yıl dönümü kutlu olsun. Ne mutlu bize! Kahraman Gaziler, günümüz kutlu olsun!”

Mehmet Özgen’in konuşmasının ardından şiirler okundu ve gaziler protokol üyeleri ile birlikte spor faaliyetlerinde bulundu.

19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları kapsamında, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Burada gaziler ve aileleriyle bir araya gelen Vali Özarslan, devletin her daim gazilerin yanında olduğunu belirterek şunları söyledi; “Çok kıymetli bir vatandayız. Taşların, dağların, bayırların bir vatan olmasını sağlamanın bir bedeli var. Bu bedele hepimiz büyük acılarla katlanıyoruz.

Çok büyük bedeller ödedik ve gerekirse ödeyeceğiz. Aynı zamanda yine gazilerimiz, şehit olmak için evden çıkmış, gazilik onuruna erişmiş kahramanlarımız. Bu kahramanlara büyük bir minnet ve vefa borcumuz var.

Milletimiz asil ve büyük bir millet. Milletin evlatları da bunların gereği yapıyor. Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal’e kadar tüm aziz gazilerimizi ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Allah onlardan razı olsun.”

Sinop'ta Gaziler Günü Anma etkinlikleri gerçekleştirilecek Sinop'ta Gaziler Günü Anma etkinlikleri gerçekleştirilecek

Muhabir: Ümit Can Gökçen