Tarım ve Orman Bakanlığı’nca uygulanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projeleri (TAKE) kapsamında; örtü altı tarımının geliştirmesine yönelik yüzde 50 hibeli sera naylonu dağıtım programı düzenlendi.

Programa, Vali Dr. Mustafa Özarslan, Vali Yardımcısı Abdullah Yüksel, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem ve üreticiler katıldı.

Alkollü sürücünün ehliyetine el konuldu Alkollü sürücünün ehliyetine el konuldu

Açılış konuşmasını yapan Fatih Önlem, üreticilerin seracılığın yaygın olarak yapıldığı köylerde eskimiş sera naylonlarının değiştireleceği veya yeni sera kuracak 195 üreticiye yaklaşık 10 ton sera naylonu dağıtılacağını söyledi.

Önlem; “Toplam 1.200.000 TL bütçe ile (600 Tl Bakanlık Bütçesinden 600 TL Çiftçi Katkısı) yüzde 50 hibe şeklinde dağıtılacak. Sera naylonları birinci sınıf kalitede olup 36 aylık ve 35 mikron UV katkılı olacaktır. Verilecek sera naylonları en az 3 yıl sorunsuz kullanılacaktır.” dedi.

Vali Mustafa Özarslan ise, yaptığı konuşmada, “Amacımız örtü altı üretimi yapan çiftçilerimizin şu anda kullanılamaz durumda olan seralarını tekrar aktif hale getirip yeniden üretim yapmalarını sağlamak ve girdi maliyetlerini en aza indirmek. Üretimin devamını sağlayan bu proje için Tarım Bakanlığımıza ve ilimizde projenin hayata geçmesindeki katkılardan dolayı İl Müdürümüz ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” İfadesini kullandı.

Özarslan, Sinop’ta seracılık yapan 195 çiftçiye 10.666 ton sera naylonun bereketli kazançlar getirmesini diledi.

Kaynak: Haber Merkezi