Sinoplu karikatürist Hırvatistan’daki yarışmada finale yükseldi Sinoplu karikatürist Hırvatistan’daki yarışmada finale yükseldi

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Ayaz köyü sakinlerinden, Uluslararası Hak Arama Derneği Başkanı Şirvan Ünal, Sinop, Türkeli ve Ayancık arasındaki sahil şeridinin turizm potansiyeline dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için, Sinop – Türkeli arasındaki 90 kilometrelik yolu yürüyeceğini açıkladı.

3 gün sürmesi planlanan yürüyüşte Şirvan Ünal’a, son günlerde Sinop-Türkeli arasındaki yol protestolarıyla öne çıkan Adem Yıldırım eşlik ediyor. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın flamalarıyla birlikte, Türk Bayrağı altında gerçekleştirilecek yürüyüş, bugün saat 10.00’da, Türkeli ilçe merkezinden yola çıktı. Ekip 4 Eylül Çarşamba günü saat 17.00’de Sinop Valiliği önüne kadar yürüyüp bir basın açıklaması yaparak yetkililere seslenecek.

Sinop’un Türkeli ilçesinden gurbetçi olarak Almanya’ya giden ve tatilini geçirmek üzere geldiği memleketindeki yol problemini dile getiren gurbetçi Adem Yıldırım, Uluslararası Hak Arama Derneği Başkanı Sinoplu Şirvan Ünal’ı 3 gün sürecek bu yürüyüşte yalnız bırakmadı.

Şirvan Ünal, Sinop, Ayancık ve Türkeli’nin hak ettiği değere kavuşması için çıkacağı bu yolculukta tüm hemşehrilerinden destek beklediğini bildirerek, “Türkeli, önce Sinop’un sonra Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak” dedi.

Muhabir: Ümit Can Gökçen