Etkinliğe; CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkan Yardımcısı Arda Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Sinop ASKF Başkanı Ayhan Özhan, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kortej halinde Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirildi.

Burada bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Sinop’ta sporun gelişmesinde, tabana yayılmasında ve bir yaşam biçimine dönüşmesinde amatör sporlarının katkısının çok büyük olduğunu vurguladı.

İl Emniyet Müdürü Kılıçoğlu gazetecilerle bir araya geldi İl Emniyet Müdürü Kılıçoğlu gazetecilerle bir araya geldi

Kalyon, “Sporda başarının temelinde amatör ruh yatmaktadır. Gençlerimizin her türlü zararlı bağımlılıklardan uzak tutulmasını, onların sosyalleşmelerini ve spor disiplinleri içerisinde ahlaklı, geleneklerine bağlı, vatanını ve milletini seven, sağlıklı birer birey olarak yetişmelerini sağlayacak en güzel araçlardan birisi spordur. Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu bilinçle hareket ediyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve halkımızın spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunulmasına yardımcı oluyor, kendimize bunu amaç ediniyoruz. Bu amaç doğrultusunda ilimizde faaliyet gösteren tüm kulüplerimize destek olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Sinop’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün alanında uzman antrenörleri ile 20 farklı branşta faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Kalyon, “Gençler bizim geleceğimizdir. Bedenen ve ruhen sağlıklı bir geleceğe sahip olmak istiyorsak yarınımız olan gençleri hayata hazırlamalıyız. Bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Tüm halkımızı spor yapmaya, tesislerimize bekliyoruz.” diye konuştu.

Mehmet Kalyon’un konuşmasının ardından genç sporcular tarafından çeşitli spor branşlarında gösteriler yapıldı.

Daha sonra protokol üyeleri, çeşitli branşlarda kurulan stantları gezdi.

Muhabir: Merve Yerli