Trafik tedbirleri kapsamında bayram tatili süresince her gün; 53’ü polis, 42’si jandarma olmak üzere, toplam 41 ekip 92 trafik personel görev yapacak. Bayram tatili süresince Sinop’ta  4 ‘’Ortalama hız ihlal tespit sistemi’’ 24 saat süreyle hız denetimi yapacak.

Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Polis ve jandarmanın gündüz 8; gece ise 6 ekiple ‘’radarlı hız denetimlerini’’ sürdürecek. Bayram tatili süresince Drone ile 95 saat trafik denetimi yapılacak. Ayrıca şehirlerarası terminallerde emniyet kemeri uyarı anonsları yapılacak; otobüsler denetlenecek.

Sinop’un ilçesinde narkotik operasyonu Sinop’un ilçesinde narkotik operasyonu

Altını çizerek ifade etmek isterim ki; emniyet kemeri kullanımı kazalarda can kayıplarını %45 oranında azaltıyor. Denetimleri artırmaktaki gayemiz, daha çok cezai işlem yapmak değil.

Şu bir gerçek ki, denetimler arttıkça, kazalar ve ölümler azalıyor. Hedefimiz, ‘’Trafikte sıfır can kaybı’’ ilkesiyle hareket etmek.”

Kaynak: Sinop Valiliği Bülten