Kapalı spor salonunda düzenlenen etkinliğe; Vali Dr. Mustafa Özarslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Arslan, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dt. Halil İbrahim Ustaoğlu, Halk Sağlığı Birimi ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Etkinlik kapsamında Sağlıklı Hayat Merkezi ve Merkez Toplum Sağlığı personellerimizce kurulan stantlarda vatandaşlarımıza sigara ve şeker hastalığı başta olmak üzere sağlığı olumsuz etkileyen faktörler hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Çeşitli sağlık testlerinin uygulandığı stantlarda, katılımcılara yaşam kalitelerini artırmaya yönelik önerilerde bulunuldu ve farkındalığı artırmak amacıyla broşürler dağıtıldı.

Yaşlılarımızın toplumumuz için ne kadar değerli olduğunun bir kez daha altını çizerek, onların her zaman yanlarında olduğumuzu ve sağlıkla, huzurla dolu uzun ömürler diliyoruz. Bu anlamlı günde emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza ve katılım sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Yaşlılar Haftası kutlu olsun!” ifadelerine yer verildi.

Vali Özarslan, huzurevi sakinlerini makamında ağırladı Vali Özarslan, huzurevi sakinlerini makamında ağırladı

Kaynak: Haber Merkezi