Artan maliyetler nedeniyle, Sinop’ta hizmet veren fırıncı esnafından gelen talepler üzerine Sinop’ta ekmeğin kilogram fiyatına zam yapıldı. Yeni tarifeye göre bir adet ekmeğin fiyatı aynı kalırken gramajı azaltılacak.

Uzun bir süredir 250 gramı 10 TL’ye satılan ekmek, yarın sabahtan itibaren 200 gramı 10 TL’den satılacak. Böylece 1 kilogram ekmeğin fiyatı 40 TL'den 50 TL'ye yükselecek.

Şahbenderoğlu: “Sinop’ta sağlıklı ve güvenli okullar istiyoruz!” Şahbenderoğlu: “Sinop’ta sağlıklı ve güvenli okullar istiyoruz!”

Birçok komşu ilde benzer uygulamalar yapıldığını ve artan maliyetler nedeniyle Sinop’ta da bu uygulamaya gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel; “Yarından itibaren 200 gram ekmek 10 TL’den satılmaya başlayacak. Çevre iller çok daha önce bu uygulamayı yaptı. Biz 3 ay geç kaldık. Maliyet artışı nedeniyle Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odasından gelen talebi, Sinop Esnaf Odaları Birliği olarak onayladık ve Valiliğin onayını da aldık. Yeni tarife yarın sabahtan itibaren geçerli olacak” dedi.

Muhabir: Merve Yerli