Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Dr. Mustafa Özarslan, Belediye Başkan Vekili Ayla Tığlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Vali Yardımcısı Abdullah Yüksel, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Başaklıgil, İl Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, TCSG-72 Komutanı SG Kd. Ütğm. Hasan Dündar, İl Müftüsü Paşa Bektaş, kurum müdürleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, suç ve suçlulara karşı yürüttükleri kararlı mücadelede daha fazla başarıyla ulaşmayı hedeflediklerinden bahsetti. Kılıçoğlu, “Ekiplerimiz yeni araçlarımızla vatandaşlarımıza kaliteli, hızlı, emniyet ve asayiş hizmetleri sunmak için hazırlar. Bu duygu ve düşüncelerle vatanımız uğruna şehit olan teşkilat mensuplarımızı rahmetle, gazi ve emeklilerimizi minnetle anıyor, meslektaşlarıma ve fedakar ailelerine sağlık ve huzur diliyorum.” diye konuştu.

Vali Mustafa Özarslan ise yaptığı konuşmada, yeni emniyet ve jandarma araçlarının hayırlı olmasını diledi. Araçlarla birlikte emniyet ve jandarma hizmetlerinin daha kısa sürede ve daha kaliteli şekilde vatandaşa sunulacağına inandığını belirten Özarslan, “Her zaman ve her yerde ifade ettiğimiz gibi, Sinop’umuzun, hemşehrilerimizin, komşularımızın huzur ve güvenliği bizim en önemli görevimiz ve birinci önceliğimizdir. Valiliğimizin koordinesinde Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik birimlerimiz koordineli şekilde 7 gün 24 saat büyük bir özveriyle görevlerini yapmaktadırlar. Huzur uygulamaları, asayiş denetimleri, uyuşturucu, ruhsatsız silah ve aranan şahıs operasyonları hız kesmeden ilimizde devam etmektedir. Malumlarınız üzere 20 Eylül’de Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, Sayın İçişleri Bakanımızın katılımlarıyla 7 bin 204 aracın jandarma ve emniyet teşkilatımıza hizmete alım töreni düzenlenmişti. Bugün burada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, İçişleri Bakanımızın Sayın Ali Yerlikaya koordinesinde emniyet ve jandarma teşkilatımızın bünyesinde ekonomik ömrünü tamamlayan 10 yaş ve üstü taşıtların yenilenmesi adına büyük bir adım atılmaktadır.” dedi.

“TRAFİK VE ASAYİŞ HİZMETLERİMİZİ ARTIRACAĞIZ”

Yeni gelen araçların İçişleri Bakanlığının talimatıyla yalnızca trafik ve asayiş hizmetlerinde kullanılacağı dile getiren Özarslan, “Yeni araçlarımızın da katılımıyla trafik ve asayiş devre hizmetlerimizi artıracağız. Jandarmamız ve polis kardeşlerimizi sokak ve caddelerde daha fazla göreceğiz. Sinop’umuz huzurlu bir il ve bu araçlarla daha da huzurlu olacak. Bu duygu ve düşüncelerle yeni emniyet araçlarımızın teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum. Emniyet ve jandarma personelimizin sahada daha hızlı, etkili ve koordineli şekilde görev yapmalarına vesile olmasını diliyorum. Sinop’umuza vermiş oldukları desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya ve Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’e teşekkürlerimizi arz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık ve uzun ömür diliyorum. Tüm kolluk kuvvetlerimize kazasız, belasız görevler diliyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra Vali Özarslan ve protokol üyeleri, araçların anahtarını polis ve jandarma personeline teslim etti.

Sinop'ta öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi Sinop'ta öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi

Muhabir: Merve Yerli