Daha önce Eylül aylarında çıkan mantar şu anda toptancılarda 200-250 fiyat aralığında alıcı bulurken, Erfelek Hasandere köyünden Bahattin Durna, mantarın köylüler için büyük gelir kaynağı olduğunu söyledi. Durna, "Bu işi bilenler günde 15- 20 kilo mantara ve 4-5 bin lira günlük gelire para demiyor" diyerek sevincini dile getirdi.

Ziraat mühendisi Göksel Demirel'de bölgede mantar bolluğunun yaşandığını söyledi. Demirel, "Köylerde buğdayların biçilmesi, bahçe işlerinin azalması ve mevsimin üzerinden bol yağışların geçmesi, ormanlardaki mantar misellerinin mevsiminden önce uyanmasına ve toprakta mantar bolluğuna sebep oldu. Toplanan mantarlar buradaki mantar alıcıları tarafından işlenip il dışındaki, hatta yurt dışındaki mantar işletmelerine gönderiliyor. Bu da ilimiz ve ilçemiz için kazanç kapısı olurken evlerimiz içinde bir geçim kapısı oluyor" diye konuştu. 

Sinoplu karikatürist Hırvatistan’daki yarışmada finale yükseldi Sinoplu karikatürist Hırvatistan’daki yarışmada finale yükseldi

Halk arasında ayı ya da fesleğen mantarı olarak da bilinen ve İtalyan mutfağında taze veya kurutulmuş olarak pizza, risotto, makarna sosları, çorba gibi yemeklerin yanı sıra beyaz ve kırmızı et yemeklerinde de sıklıkla kullanılan porçini mantarı, lüks lokantaların mutfaklarını süslüyor. 

Muhabir: Merve Yerli