Barbaros Baltacı'dan Millet Bahçesi açıklaması Barbaros Baltacı'dan Millet Bahçesi açıklaması

Sinop'ta inşası süren ve 2025 yılında tamamlanacak olan köprülerin toplam uzunluğu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne eş değer olacak. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2021 yılında yaşanan sel felaketi ardından Sinop'ta afetlere karşı daha dirençli ve güvenli, daha uzun ömürlü, daha geniş ve uzun köprüler yapıldığını söyledi. 

Vali Özarslan, "Sinop'ta 2021 #sel afetinden sonra Ayancık İlçe merkezinde Şevki Şentürk Köprüsü, Terminal Köprüsü, İkisu Köprüsü olmak toplam uzunlukları 394 metre olan üzere 3 adet  köprü kısa bir sürede inşa edilip hizmete açılmıştı.

Ayancık İlçemizin köylerinde ise toplam uzunluğu 896 metre olan 25 afet adet köprü inşa ediyoruz. 4 adedi tamamladı.5 adedi ise 2024 yılı sonuna kadar, diğer kalan köprülerin yapımı da 2025 yılında  bitirilecek. 

Türkeli İlçemizin köylerinde ise toplam uzunluğu 190 metre olan 5 adet köprüden biri tamamlanıp hizmete girmiş olup; kalan 4 adedinin inşası tamamlanıp 2024 yılı içinde hizmete girecek.

Erfelek, Ayancık ve Türkeli İlçelerimizde sel afetinden sonra hizmete giren, inşaatı devam etmekte olan ve  programda olup da 2025 yılında inşaa edilecek; farklı açıklıklarda, toplam 1.531 metre uzunluğunda 34 adet köprü halkımızın hizmetine sunmuş olunacak. 

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün uzunluğunun 1.510 metre olduğunu dikkate aldığımızda; Sinop'umuza 2025 yılı sonunda 'uzunluk' bakımından ikinci bir Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kazandırılmış gibi olunacak" dedi.

Muhabir: Merve Yerli