Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2024 yılının ilk 9 ayında kaçak su ürünleri avcılığına dair resmi rakamları açıkladı.

Mudanya'da yarım bırakılan bahçe duvarı öğrenciler için tehlike oluşturuyor Mudanya'da yarım bırakılan bahçe duvarı öğrenciler için tehlike oluşturuyor

İlk 9 ayda 2.054 adet denetim yapıldığını ifade eden Vali Özarslan, kaçak avcılıkla elde edilen 8.390 kilogram balığa en konulduğunu bildirdi.

Vali Özarslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kaçak su ürünleri avcılığın önlenmesine yönelik Sinop'umuzda 2024 yılının ilk 9 ayında 2.054 adet toplam denetim yapıldı. Kaçak avcılıkla elde edilen 8.390 kg balığa el konuldu.

Yasa dışı avcılık faaliyetinde bulunan ve bu ürünlerin satışını yapan 70 kişiye idari para cezası uygulandı. Ayrıca, avlanma ruhsatına sahip olmayan ve kurallara uygun avlanmayan balıkçı gemileri ve amatör avcılık yapan gemilere ait 50 adet muhtelif av aracına el konularak mülkiyeti kamuya getirilmiştir.

Denetimlerde görev alan fedakar mesai arkadaşlarımıza, iş birliği içinde çalışan paydaş kurumlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Muhabir: Merve Yerli