Sinop Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım, Sinop’ta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde 30 çocuğun, 28 koruyucu ailenin yanında koruma ve bakım altında bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 2012 yılında başlatılan “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi” çerçevesinde yürütülen Koruyucu Aile Hizmeti, Sinop’ta Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce devam ettiriliyor.

Geçtiğimiz günlerde Gerze Abdaloğlu köyünde gerçekleştirilen doğa yürüyüşü ve piknik etkinliğine 28 koruyucu aile ve yanlarında kalan 30 çocuk olmak üzere toplam 68 kişi katıldı. Etkinlikte; Vali Dr. Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan, Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı ve eşi Esma Arabacı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım ve Abdaloğlu Köyü Muhtarı Erkan Ersoy ile birlikte iştirak etti.

Çocuklar ve koruyucu aileler ile bir süre sohbet eden Vali Dr. Özarslan, “Yüreklerindeki sevgi ve vicdan duygularıyla, evlatlarımıza sahip çıkan, koruyup kollayan, çocuklarımızı aile sıcaklığına kavuşturan bütün koruyucu ailelerimize minnettarız” dedi.

Ayancık Belediye Meclis Üyesi Özcan’dan acı haber geldi Ayancık Belediye Meclis Üyesi Özcan’dan acı haber geldi

Etinlik hakkında bilgi vren Sinop Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım, “ Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan’ın da katıldığı etkinlik, Gerze ilçesi Kızılcalı Mahallesi Meydanı'nda saat 10.00'da başladı. Orman içi patika yolda yaklaşık 2 kilometrelik bir yürüyüşle devam etti. Yürüyüşün ardından katılımcılara yiyecek ikramında bulunuldu. Koruyucu Aile Hizmeti sunulan aileler ve çocuklar arasındaki bağların güçlendirilmesi, ailelerin tecrübelerini paylaşması ve hizmete yönelik farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen etkinlikte, katılımcılar doğa ile iç içe bir gün geçirme fırsatı buldu.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Türkiye'de ikamet eden, en az ilkokul düzeyinde eğitime sahip olan, 25-65 yaş arası, bekar veya evli, düzenli gelire sahip olan kişilerin koruyucu aile olabileceğini belirten Yıldırım, E-devlet üzerinden illerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinden ve www.aile.gov.tr üzerinden başvuru yapılabileceğini aktardı.

Muhabir: Merve Yerli