İş Gücü Uyum Programı kapsamında Sinop il ve ilçelerindeki okullarda görevlendirilen 830 personelin yarından itibaren, 30 Haziran 2025 tarihine kadar görev yapacağını ifade eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Kıymetli velilerimiz. İŞKUR tarafından yürürlüğe konan İş Gücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 2024-2025 eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim Müdürlüğü İl ve İlçe Müdürlüklerimize bağlı kurum ve okullarımızdaki kamusal hizmetleri (temizlik, bahçe düzenlemesi, bakım ve onarım) desteklemek amacıyla noter kurasıyla personel alınmıştır.

Asil ve yedek olarak görevlendirilenler %100 noter kurası ile belirlenmiştir. Görevlendirilen personel sayıları;

Sinop merkezde 325 kişi

Boyabat 205 kişi

Ayancık 65 kişi

Gerze 50 kişi

Türkeli 53 kişi

Erfelek 32 kişi

YKS ek tercih sonuçları açıklandı YKS ek tercih sonuçları açıklandı

Durağan 70 kişi

Saraydüzü 15 kişi olmak üzere toplam 830 kişidir.

Kurada ismi çıkan ve durumu uyan personeller; Çarşamba günü, 11 Eylül 2024 tarihinde okullarımızdaki görevlerine başlayacak olup 30 Haziran 2025 tarihine kadar görevlendirildikleri okul ve eğitim kurumlarımızda çalışacaklardır.

İş Gücü Uyum Programı kapsamında görevlendirilenlere başarılar diliyorum, eğitim ortamlarımızda yerine getirecekleri kamusal hizmetlerden dolayı şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

Kaynak: Haber Merkezi