Mayıs ayında Sinop genelinde konut satışları 181 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,5 azaldığı görüldü. Mayıs ayında Sinop, konut satış sayısı bakımından 71’inci il oldu.

Sinop Merkez ilçesinde Mayıs ayında 57 adet konut satıldı. Sinop merkez ilçesinde satılan konut sayısının Sinop genelindeki payı yüzde 31,5 oldu.     

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 14 ADET OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Mayıs ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 14 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 70,8 azaldığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 7,7 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 7 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 7 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.

Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,4 azalarak 167 adet oldu. Mayıs ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 92,3 oldu.

SİNOP’TA İLK EL KONUT SATIŞ SAYISI 68 ADET OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Mayıs ayında Sinop genelinde ilk el satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 azalarak 68 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 37,6 oldu.

Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,5 azalarak 113 adet olarak gerçekleşti. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 62,4 oldu.

Kaynak: Haber Merkezi