Hayvan kostümü ve pankartlarla yürüyüş yapan minik öğrencilere, veliler de eşlik etti.

Sinop’un efsane radyo sunucusu yeniden yayında Sinop’un efsane radyo sunucusu yeniden yayında

Okulun önünden Sakarya Caddesi’ne yürüyüş yapan öğrenciler, yol boyunca gördükleri köpek ve kedilere ellerindeki mamaları ikramda bulundu. Daha sonra Valilik önüne gidilerek, Öğretmen Songül Sezgin Özdemir tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Özdemir, sözlerine Dünya Hayvanları Koruma Günü herkes içindir diye başlayarak, “Hayvanları korumak demek insanların hayvanlara iyi davranması, onların daha iyi koşullarda beslenme ve barınmasını sağlamaktır.” dedi.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, hayvanlara karşı yapılan haksızlıklara dikkat çekmek, bu sorunları engellemek ve hayvan hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bu yürüyüşü düzenlediklerinden bahseden Özdemir, “4 Ekim’de sadece gözümüzün gördüğü hayvanları değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların yaşama hakkına sahip olduklarının hatırlatıldığı bir gündür. Hayvanlar potansiyel bir tehlike değil, eko-sistemin koruyucularıdır. Sevgi insanlığın gereğidir. O yüzden hayvanları sevelim, koruyalım. Dünya Hayvanlar Günü kutlu olsun.”  ifadelerinde bulundu.

Muhabir: Merve Yerli