İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Sinop’a gelen mobil eğitim tırı, Uğur Mumcu Meydanı'nda öğrencilerle buluştu. Eğitimde jandarma ekipleri tarafından hazırlanan parkurda, öğrencilere akülü ve pedallı araçlarla uygulamalı trafik eğitimi verildi. 

Simülasyon Aracı ve Mobil Eğitim Tırı Sinop’a geliyor Simülasyon Aracı ve Mobil Eğitim Tırı Sinop’a geliyor

“Önemli olan teorik eğitimden ziyade uygulamalı eğitim yapmak”

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, beraberindekilerle birlikte mobil eğitim tırını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Vali Özarslan, “Önemli olan teorik eğitimden ziyade, sahada eğitim yapmak. Bu da çocuklarımıza bir heyecan ve enerji yüklüyor. Çocuklarımızda şu anda bir öğrenme gerçekleşiyor. Amacımız, trafik kazalarından kaynaklı ölümleri azaltmak. Özellikle Sinop’ta hareketliliğin arttığı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları oluyor. Bu nedenle biz bu eğitimlere önem veriyoruz." diye konuştu. 

“Trafik kuralları, tesadüf kurallar değildir”

Kazaların büyük bir çoğunluğu insanların hatalı davranışları sonucunda gerçekleştiğini dile getiren Vali Özarslan, “Trafik kuralları, geçmişteki yaşanmış acı hadiselerden alınan derslerin sonucunda ortaya konan kurallar. Tesadüf kurallar değildir. Özellikle hemşehrilerimize ifade etmek isterim: Trafik kuralları basit kurallar değildir. Arkasında hüzünlü hikayeler vardır. Lütfen toplumsal bilinçle hareket ederek kurallara uyalım ve bunu da davranışa dönüştürelim.

Asıl amacımız tabiki ceza değil. Ceza faydalı ama amacımız şu an eğitim. Gerekli ikazları ve eğitim çalışmalarını burada olduğu gibi sürekli gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Ayrıca vatandaşlar, Emniyet Kemeri Simülasyon aracına binerek araçların kazalarda takla atması durumunda emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu.  

Muhabir: Ümit Can Gökçen