Toplantı, Sosyal Çalışmacı Nida Şahin tarafından gerçekleştirilerek İl Sağlık Müdürlüğü personellerine koruyucu aile sisteminin önemi, başvuru süreci ve sağlanan destekler hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

İl Müftülüğünde Ramazan ayı hazırlık toplantısı gerçekleştirildi İl Müftülüğünde Ramazan ayı hazırlık toplantısı gerçekleştirildi

Koruyucu aile hizmetinin, devlet koruması altındaki çocukların sıcak bir aile ortamında büyümelerini sağlamak amacıyla yürütüldüğünü belirten Nida Şahin, Sinop’ta bu hizmetin yaygınlaştırılması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Katılımcılar, koruyucu aile olmanın koşulları ve sürecin işleyişi hakkında merak ettikleri soruları yönelterek detaylı bilgi alma fırsatı buldu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, toplumda farkındalık oluşturmak ve daha fazla çocuğun güvenli bir aile ortamında yetişmesini sağlamak adına bu tür bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Bülten