Sinop’ta 120 Orman Köyüne Yangın Eğitimi Sinop’ta 120 Orman Köyüne Yangın Eğitimi

Sinop Merkez Ada Anaokulu, Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğretim Üyesi Esra Yücesan öncülüğünde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sinop Üniversitesi öğrencileri ve anaokulu çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen ses meditasyonu uygulaması, dinginlik ve huzur dolu bir atmosferde geçti.

Dr. Öğretim Üyesi Esra Yücesan, uygulama sürecine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Uyumlu seslerin insanın duygusal sağlığına olan olumlu etkilerini yıllarca süren müzik derslerimde öğrencilerimden defalarca gözlemledim. Sesleri meditasyon sürecinde kullanmak ise duygu durumumuza destek olmanın en planlı ve etkili yöntemlerinden biridir. Her meditasyon deneyimi, duygusal anlarla dolu bir deneyim sunar ve ben bu anları çok seviyorum. Bugün Sinop Merkez Ada Anaokulu personeli ve Sinop Üniversitesi öğrencileriyle birlikte keyifli bir ses meditasyonu uygulaması gerçekleştirdik. Bu etkinliği gerçekleştirmemize vesile olan okul müdürü sayın Gül Çakır'a ve organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Umarım bu uygulama herkese şifa olur"

Sinop Merkez Ada Anaokulu ve Sinop Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleşen bu etkinlik, katılımcılarına dinginlik ve iç huzuru sağladı. Ses meditasyonunun insanlar üzerindeki olumlu etkileri bir kez daha vurgulanırken, katılımcılar keyifli bir deneyim yaşadı. Bu tür etkinliklerin, eğitim ve sanatın birleştiği noktada insanların ruh sağlığına katkı sağladığı belirtiliyor.

Editör: Serhat Özşahin