Vali Özarslan, yaptığı açıklamada Belediyelerin, Özel İdarelerin, Köy Muhtarlıklarının, Çeltik Komisyonu Başkanlıklarının topluluk temelli müşterek çalışmasıyla, entegre ve ortak bir sivrisinekle mücadele planı oluşturulduğunu ifade etti.

Mücadele planı kapsamında Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Müdürü Yakup Yüzbaşı ve teknik personelin katılımıyla çeltik üretimi yapılan sulama kanallarında sivrisineğe karşı dronla ilaçlama yapıldı.

Vali Mustafa Özarslan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sivrisinekle mücadelede; bireysel tedbir almaya yönelik davranış odaklı halk eğitimi ve topluluk temelli bütün paydaşların işbirlikçi programları etkin en iyi yöntemdir. Sivrisinek bütün dünyada bir halk sağlığı sorunudur.

Halk sağlığı sorunlarının çözümünde her zaman 2 sac ayağı vardır. Bu sac ayaklarını ilimizde Valiliğimiz koordinesinde oluşturduk.

1. Belediyelerin, Özel İdarelerinin, Köy Muhtarlıklarının, Çelik Komisyonu Başkanlıklarının topluluk temelli müşterek çalışmasıyla; entegre ve ortak bir sivrisinekle mücadele planı oluşturuyoruz.

Gazi ve şehit aileleri yemekte buluştu Gazi ve şehit aileleri yemekte buluştu

2.İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından verilecek, her bir hemşehrilerimizin bireysel tedbir almaya yönelik, davranış odaklı yaygın farkındalık eğitimi; halkımızın bilinçlenmesi açısından çok önemlidir.

Hemşehrilerimizin her biri ilimizdeki hangi bir sulak alanın veya herhangi bir durgun su birikintisinin sivrisinek üretip üretmediğini, eğer üretiyorsa sivrisineklerin yayılma kapasitesini bilerek; almaları gereken bireysel tedbirleri eğitimler ile öğrenecekler, farkına varacaklar. Eğitim ekibini kurduk, özellikle ilk aşamada okullarda ve çeltik ekilen ķöylerimizde bu farkındalık eğitimi vereceğiz. Sahadaki çalışmalarından dolayı İl Tarım ve Orman Müdürümüz Fatih Önlem'i ve ekibini tebrik ediyorum.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen