Sinop Valiliği koordinesinde, Sinop İl Özel İdaresi,  İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce imzalanan protokolde, sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınması hedefleniyor.  

Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklama ise şu şeklilde:

"Bölgemizde çeltik üretiminin yoğun olması ve buna bağlı olarak çok fazla sulak ve bataklık alanların bulunmasından kaynaklı yaz aylarında sivrisinek popülasyonunda artış yaşanması nedeniyle;

Halk sağlığını önemli ölçüde tehdit eden bu unsur ile mücadele kapsamında imzalanan iş birliği protokolü ile;

Merkez İlçemize bağlı köylerimizde, “Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” çerçevesince İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, insektisit ve lavrasit kullanarak ilaçlama çalışmaları yapılacak olup; sivrisinek ile mücadele kapsamında 12 ay boyunca çeşitli eğitimler düzenlenecektir.

Yaz ayları boyunca vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları ortak alanlar düzenli aralıklarla ilaçlanacak olup; sivrisineklerin üreme ve beslenme bölgelerinde, özellikle larvaların kuluçka dönemlerinde bulundukları alanlarda yapılacak ilaçlama çalışmaları ile birlikte sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınması hedeflenmektedir.”

Gerçekleştirilen imza törenine Genel Meclis Başkanı Ersin Yaman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Aslan, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm.Dr. Selim Güler katıldı.

Sinop’ta sağanak ardından rögarlar taştı Sinop’ta sağanak ardından rögarlar taştı

Kaynak: BÜLTEN