Sinop Polisevi’nde gerçekleştirilen Zafer Bayramı Kabul Töreni’ne; Garnizon Komutanı Albay Mustafa Yıldırıcı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop Üniversitesi (SNÜ) Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, il protokolü, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve aileleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Bu topraklar ki bağrına hançer saplandığında binlerce Onbaşı Memed’leri, Şahin Beyleri, Kara Fatmaları, Gördesli Makbuleleri ve Yörük Ali Efeleri sinesinden çıkarmasını bilmiştir. Dün böyleydi, bugün böyle ve sonsuza dek de böyle olacak.

Bizler, birlikte büyüğüz ve birlikte güçlüyüz. Vatanımızın ve milletimizin birliğini, dirliğini ve bütünlüğünü muhafaza etmek, kutsal bildiğimiz görevimizdir. İnanmış ve tek yürek olmuş Türk milletini durdurmaya bugüne kadar kimsenin gücü yetmedi, bundan sonra da yetmeyecek. 

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu ve gururunu bize yaşatan başta Büyük Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadele de destan yazan kahraman şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun. 
 
Bu vatanın korunmasında azim ve kararlılıkla mücadele eden şanlı ordumuzun, aziz milletimizin ve tüm Sinoplu hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 

Gazi ve şehit aileleri yemekte buluştu Gazi ve şehit aileleri yemekte buluştu

Vali Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan'nın şehit aileleri ve gaziler ile bir süre sohbet ettiği program, Büyük Zafer’in 102. yıl dönümü anısına kesilen pasta ile sona erdi.

Muhabir: Merve Yerli