Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanı Avukat Aykut Cem Yalçınkaya, Sinop Belediyesi'nde 17 milyon TL'lik zimmet iddiası ile ilgili açıklama yaptı. Konunun soruşturulduğunu dile getiren Yalçınkaya, kamunun 1 lira bile zarara uğratılmasının cezalandırılması gerektiğini dile getirdi. 

PARTİMİZİN TAVRI NETTİR
İl Başkanı Yalçınkaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir süredir Sinop gündemini meşgul eden ve basın kuruluşları tarafından da haberleştirilip gündem haline gelen konu ile ilgili açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. Her zaman doğruluk, adalet ve hak ve haklıdan yana olan kamu kaynaklarının adil ve şeffaf olarak kullanılmasına dikkat eden partimizin bu konudaki tavrı nettir. Söz konusu haberlere konu olan eylemleri gerçekleştirdiği iddia edilen kişi bir memur olup, kendisi hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa uygun olarak soruşturma yürütülmektedir. 

BAŞKANIMIZ OLAYDAN HABERDAR
Sinop Belediye Başkanımız olaydan haberdar olduğu ilk günden itibaren yetkili kurumlarla istişare halinde olup kısa zamanda konu ile ilgili iç denetimi tamamlanacak ve ilgili kişi de yetkili birimlerce soruşturulacaktır. Suçu ispat edilene kadar herkesin masum olduğu düşüncesiyle hareket ediyor, ancak kamuyu 1 lira dahi zarara uğratan herkesin cezalandırılmasını arzuluyoruz. 
Bizler de tüm halkımız gibi suçu olanların hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını istiyoruz ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Devam eden bir soruşturma içeriği hakkında bilgi vermenin doğru olmadığını hatırlatıyor, halkımıza ve değerli basın mensuplarımıza konunun takipçisi olduğumuzun ve olacağımızın sözünü veriyoruz. 

Sinop Gaziler Günü'nü kutladı Sinop Gaziler Günü'nü kutladı

SİNOP BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI!
Bu arada konuya ilişkin Sinop Belediyesi'de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Yerel basında 10-11/08/2024 tarihlerinde çıkan bir kısım haberler ile ilgili Belediyemiz bünyesinde gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. İnceleme neticesinde ilgililer hakkında yasal işlemler tesis edilecektir. Bu hususta gereğini kamuoyuna saygı ile sunarız".

Muhabir: Merve Yerli