02-05 Eylül 2024 tarihlerinde Konya’da düzenlenen Taekwondo Şampiyonasına katılan Sinoplu genç Taekwondocu Hikmet Faruk Tosun, 74 kilogramda Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. 81 ilden 600 kulüp ve toplam 2000 sporcunun katıldığı 21 yaş altı Ümitler Taekwondo Türkiye Şampiyonasında gösterdiği başarıyla Sinoplu hemşehrilerini gururlandıran genç sporcu Hikmet Faruk Tosun için, dün akşam saat 19.00’da, Sinop Kemalettin Sami Paşa Kapalı Spor Salonu’nda kutlama töreni düzenlendi.

Kuzey Yıldızı Spor Kulübü Başkanı Fatih Özçelik tarafından organize edilen törene Başkan Özçelik ile birlikte 15 Eylül Spor Kulübü Başkanı Ali Gündoğdu, kulüp yöneticisi Reşit Öztürk, sporcunun babası ve aynı zamanda antrenörlüğünü de yapan Barış Tosun, sporcular, veliler, Taekwondo antrenörleri Funda Ceylan, Doğukan Ataş ve Taekwondo Sinop İl Temsilcisi Şaban Değirmenci katıldı.

Törende başarılı sporcu Hikmet Faruk Tosun’a, Kuzey Yıldızı Spor Kulübü Başkanı Fatih Özçelik tarafından altın hediye edildi. Törende konuşan Taekwondo Sinop İl Temsilcisi Şaban Değirmenci, törendeki genç sporculara hitaben yaptığı konuşmasında şunları ifade etti; “Hikmet Faruk hepinize örnek olsun. Çalışma, azim, devamlı olduğu müddetçe başarı önünde sonunda gelir. Hikmet de birçok müsabakaya gitti. Birçok kez başarısız oldu. Canı sıkıldı. Morali bozuldu ama önünde sonunda hiçbir emek zayi olmadı. Hak ettiği dereceyi geç de olsa aldı. Burası yeterli değil, daha iyisi, daha yükseğini alacak. Çünkü şu anki seviyemiz bizim için yeterli değil. Hedef sadece Türkiye şampiyonluğu değil, Türkiye şampiyonu olup ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil etmek. Bu sebeple Hikmet’e, gösterdiği özveriden dolayı teşekkür ediyoruz. Barış Hocam, Hikmet’in babası, aylardır kendisi de Hikmet’le beraber çalışıyor. İkisini de çok teşekkür ediyorum."

Sağanak yağış, pazar yeri esnafına zor anlar yaşattı Sağanak yağış, pazar yeri esnafına zor anlar yaşattı

Genç Taekwondocu Hikmet Faruk, kutlamada bulunan kendisinden yaşça küçük sporculara hitaben yaptığı konuşmada “Arkadaşlar, bugün benim pastamı kesiyoruz. Yarın da inşallah sizin pastanızı keseriz” dedi.

Muhabir: Merve Yerli