Sinop Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ile birlikte Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

SİNDER’de görev değişimi SİNDER’de görev değişimi

Toplantıda, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının (KUZKA) yararlanıcısı olduğu Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması projesi kapsamında hazırlanan TR82 Bölgesi Turizm Master Planı hakkında istişarelerde bulunuldu.

Toplantı sonrası sosyal medya üzerinden açıklama yapan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan “Çok önemli bir turizm geleneği ve potansiyeli olan ilimizin, bu kadim geçmişini en doğru şekilde değerlendirerek şehrimize ve hemşehrilerimize en yüksek faydayı sunmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

Vali Özarslan, açıklamasına şöyle devam etti; “Sinop Turizm Master Planı Hazırlıkları Eşsiz bir coğrafyaya sahip olan Sinop'umuzun Turizm Master Planı Bütün Paydaşların Görüşüne Sunuluyor. Çok önemli bir turizm geleneği ve potansiyeli olan ilimizin, bu kadim geçmişini en doğru şekilde değerlendirerek şehrimize ve hemşehrilerimize en yüksek faydayı sunmanın gayreti içerisindeyiz.

Hazırlanmakta olan Sinop Turizm Master Planıyla şehrimiz için artık detaylı bir "turizm rotası" çiziliyor. Gastronomisinden kültür varlıklarına, doğal güzelliklerinden tarihî mirasına sahip Sinop'umuzu ülkemizin en önemli kültür, sanat ve turizm rotasına dönüştüreceğiz.

Akılcı, gerçekçi ve gelecekle ilgili doğru öngörülerle hazırlanmakta olan Turizm Master Planı ile Sinop; Batı Karadeniz Bölgesi'nde turizmde ciddi bir atılımın ve değişimin merkezi olacak. Turizm Master Planımızla ilimizin potansiyellerini; esere, hizmete, ekonomik ve sosyal faydaya dönüştüreceğiz.

Sinop Turizm Master Planı’nın hazırlanmasında yoğun mesai ve emek harcayan başta KUZKA Genel Sekreterliği olmak üzere bütün sektör paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Turizm Master Planımızın Sinop'umuzun güçlü ve aydınlık yarınlarına hakkıyla hizmet etmesini, plandaki yol haritasının izlenerek, plandaki fikirlerin hayata geçilmesini yürekten temenni ediyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi