Sinop Üniversitesi SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonunda düzenlenen programa; Vali Vekili Ahmet Berkay Deniz, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Genel Sekreter Ali Altungeyik, Sinop Üniversitesi Akademik ve idari personeli ile davetliler katıldı.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı aynı zamanda Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nuri Kavak moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa; Sinop Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Orhan Bingöl ve Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sema Aktaş Sarı panelist olarak katıldı.

Programın moderatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Nuri Kavak, 15 Temmuz gecesinde gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi ve sonrasında yaşananları hatırlatmak amacıyla kısa bir konuşma yaptı.

Sinoplu öğrenciler gazileri yalnız bırakmadı Sinoplu öğrenciler gazileri yalnız bırakmadı

Programda Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sema Aktaş Sarı “Osmanlı Tarihinde Askeri ve Siyasi Müdahaleler” konusunu ele aldı.
Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Orhan Bingöl ise “Demokrasi, İnsan Hakları ve 15 Temmuz” konularında bilgiler verdi.  

Editör: Vitrin Haber