İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Bayrak, akademik-idari personeli ve öğrenciler katıldı. 

Samsun TSO’dan “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması” eğitimi Samsun TSO’dan “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması” eğitimi

Panelin açış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Volkan Çavuş, “Bugün dijital çağın önemli konularından biri olan dijital bağımlılık ve dünyayı saran küresel bir sorun olan siber suçlar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğüyle ortaklaşa düzenlediğimiz panelde bir farkındalık oluşturmak için bir aradayız. Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı bir dünyada bilinçli kullanımın ne kadar kritik olduğunu kaçırabiliyoruz. Siber suçlar bugün dünyada en hızlı büyüyen suçlar arasındadır.” dedi. 

Ardından “Ekranların Karanlık Yüzü: Dijital Bağımlılık ve Siber Suçlar” konulu panele geçildi. Panelde, Sinop Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Komiser Cem Kulaç ve Komiser Yardımcısı Ersin Eroğlu ile İl Sağlık Müdürlüğü’nden Psikolog Sibel Çinar Demirdağ konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılar dijital bağımlılık ve siber suçların artışı ile bu sorunlarla mücadele yolları hakkında bilgiler verdi. Ayrıca program sonunda öğrencilere bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Kaynak: Sinop Üniversitesi Bülten