Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri ’Halk Müziği Topluluğu Konseri’ büyük ilgi gördü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikler devam ediyor. Tarsus merkezde yer alan Akşemsettin Mahallesi’nde ilk kez düzenlenen konserde Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesine bağlı Türk Halk Müziği Topluluğu sahne aldı. Sanatçıların performanslarının yanı sıra birçok kadının dahil olduğu halaylarda renkli görüntüler yaşandı. Çocuklara belediye tarafından pamuk şeker ikramının yapıldığı konserde, seyirciler şarkılara eşlik ederek büyük bir koro oluşturdular.

Pakize Bayraktar Okulu önündeki alanda yoğun katılımla gerçekleşen konserde Mahalle Muhtarı Sevda Kurt, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan’a çiçek takdim etti ve teşekkürlerini iletti. Programa çevre mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

“Ağızlarına sağlık, emeklerine sağlık”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Uyan, konserde yaptığı konuşmada, belediyelerin uyum içerisinde çalıştıklarını bir kez daha vurgulayarak, “Uyumla ve memnuniyetle belediyelerimiz çalışıyor. Köylerimize, mahallelerimize hizmet götürüyor. Eksik olan ne varsa onların hepsini tamamlıyor ve hizmetlerde hiçbir eksik bırakmıyor ve bundan sonra da bu eksiklikleri tamamlamaya devam edecek. Mersin Büyükşehir Belediyemizin orkestrası Türk Halk Müziği topluluğu burada, sanatçı kardeşimizin ağzına sağlık diyorum. Orkestradaki grup arkadaşlarımızın yüreğine sağlık diyorum. Ne güzel, bu sıcak havada söyledikleri parçalarla yüreklerimizi soğuttular. Ağızlarına sağlık, emeklerine sağlık” dedi.

Vatandaştan trafik ışığı isteği Vatandaştan trafik ışığı isteği

“Büyük bir coşku var, büyük bir mutluluk var”

Akşemsettin Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı olan Sevda Kurt ise mahallelerinde ilk kez böyle bir etkinlik düzenlendiğini kaydederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesinin yapmış olduğu etkinlikten dolayı mahallem adına teşekkür ediyorum. Mahalleler arasında tabii ki nüfusu yüksek olan bir mahalledeyiz. Bu mahallenin ilk kadın muhtarıyım. Çocuklarımız için güzel bir etkinlik oldu. Pamuk şekerin olması, konserin olması harikaydı. Yıllardır hiçbir etkinlik olmadı mahallemde. Büyük bir coşku ve mutluluk var. Herkes çok mutlu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: iha