Sinop'ta köylerde yangınlara karşı farkındalık eğitimi veriliyor Sinop'ta köylerde yangınlara karşı farkındalık eğitimi veriliyor

08.09.2024 Pazar günü Gerze’de kahvaltıyla başlayan toplantı Sinop İl Temsilcisi Özgür Cebeci, Ayancık İlçe Sorumlusu Öznur Yılmaz, Boyabat İlçe Sorumlusu Melek Özkırış, Gerze İlçe Sorumlusu Esen Yanık, Merkez İlçe Sorumlusu Eyyup Özer ve Sinop Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu koordinatör akademisyeni Tuba Zeynep Akar’la birlikte 41 aktif gönüllünün katılımıyla gerçekleşti.

Toplantı hakkında bilgi veren TEMA Vakfı İl Temsilcisi Özgür Cebeci “Yaklaşık 1,2 milyon gönüllüsüyle, ülkemizdeki STK’lar içerisinde en büyük gönüllü sayısına sahip olan, bağımsız araştırma şirketlerince yapılan güvenirlik/tanınırlık araştırmalarında her daim ilk iki sırada yer alan bu büyük ailenin gönüllüsü olmaktan büyük gurur duyduklarını”  bildirdi. Toplantının amaçlarının yeni görevlendirilen Gerze ve Merkez İlçe Sorumlularını kutlamak, geçtiğimiz ve gelecek bir yıllık dönemde yapılanlar/yapılamayanlar, planlananlar ve Vakıf Genel Merkezince uygulamaya konulacak olan yeniliklerin gerekliliklerini anlatmak ve gönüllüler arasındaki dayanışmanın güçlendirmenin amaçlanmış olduğunu bildirdi.

TEMA Vakfının faaliyet alanlarının Orman, Savunuculuk/Çevre Politikaları, Eğitim, Kırsal Kalkınma, Örgütlenme/Gönüllülük, İklim ve Biyolojik Çeşitlilik olmak üzere 7 ana başlıkta toplandığını bildiren Özgür Cebeci; bu başlıklardaki etkinliklerde aktif olarak yer almak isteyen tüm Sinop halkına, asgari olarak aylık gerçekleştirdikleri “Planlama, Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantılarına” katılmalarının kendilerini onurlandıracağını ve  Temsilcilik ve İlçe Sorumluluklarına güç katacağını bildirdi.

Vakfın İl/İlçe yetkililerine, sosyal Sinop ve İlçeleri sosyal medya hesaplarından doğrudan mesajla veya Vakıf Genel Merkezi resmi web sayfasında bulunan temsilcilikler bölümünden temsilci/sorumlu telefon ile mail veya doğrudan mesaj yöntemiyle rahatlıkla ulaşılabileceğini bildirildi. Toplantı mekanında Gerze İlçe Sorumlu Yardımcısı Dr. Öznur Özden tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında; çocukların atık kağıtları, kağıt hamuru haline getirdikten sonra yeniden ürettikleri kendi kağıtlarına yaptıkları resimlerin de sergilenmesi yapıldı.

Kaynak: BÜLTEN