THK Sinop Şubesinde hayata geçirilen Ata Model Uçak Kursuna devam eden 16 öğrenci, yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfederek havacılığın temel ilkelerini öğrendi. Kursiyerler, 5 haftalık çalışmanın ardından ata model maket uçaklarını tasarlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Ata Model Uçak Kursunu başarıyla bitiren 16 öğrenci, dün THK Sinop Şubesinde gerçekleştirilen bir törenle sertifikalarını aldı. Törene THK Sinop Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Tezin, THK Sinop Denetleme Kurulu Başkanı Haydar Gündoğdu, THK Sinop Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Şimşek, Sinop Gençlik Merkezi Müdürü Şükrü Özgenç, Sinop Şehit Şakir Elkovan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turgay Altun, kurs eğitmenleri Elif Sivri ve İrfan Sivri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan THK Sinop Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Tezin, “Uzun bir aradan sonra Sinop’ta böyle bir kursu açmaktan onur ve gurur duyduk. Başlarken heyecanlıydık, hâlâ çok heyecanlıyız. Katılımlarından dolayı öğrenci ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de farklı veya aynı modellerde uçak kurslarımıza devam etmeye çalışacağız” dedi.

5 haftalık süreçte kursiyerlerle ilgilenen Eğitmen Elif Sivri, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Çocuklarımıza, bu programa azimli ve istekli geldikleri için teşekkür ederiz. Zaman zaman zorlandılar, yapamadılar ama vazgeçmediler. Tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz."

BTÜ Erasmus+ KA171 Projesinde 2’nci BTÜ Erasmus+ KA171 Projesinde 2’nci

“Hatalar yaparak öğrendik!”

5 haftalık kursun ardından sertifikasını almaya hak kazanan kursiyer Kuzey Alp Aydın, öğretmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi; “Türk Hava Kurumu Sinop Şubesinde ata planör uçak geliştirme sürecimizin sonuna geldik. Çok güzel anılar biriktirdik. Teorik ve pratik eğitimlerin ardından bugün sertifikalarımızı alıyoruz.

Bu süreçte birçok hata yaptık ama hatalarımızdan bir şeyler öğrenerek kursu başarıyla tamamladık. Başta hocalarım olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen