Turhal Belediyesi, Turhal-Zile yolunda kazaların önlenmesi için LED ekranlı uyarı sistemiyle sürücüleri hız sınırlarına uymaya teşvik ediyor.

Turhal-Zile yolunda yaşanan ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının ardından, Turhal Belediyesi kazaların önüne geçmek amacıyla yeni bir çalışma başlattı. Yol güzergahına yerleştirilen LED ekran ile sürücüler hız sınırlarına uymaları ve dikkatli sürüş yapmaları konusunda uyarılıyor. Ekranda "Hız sınırı bölgesi", "Lütfen yavaş gidiniz" ve "Kaza riski yüksek bölge, lütfen dikkatli sürüş yapınız" gibi görsellerle sürücüler uyarılıyor.

Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural, LED ekranın tamamlanmasının ardından, Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Zekeriya Öndeş ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

"Vatandaşlarımızın güvenliği için çalışıyoruz"

Balıkesir Büyükşehir’den Bandırma Ortaokulunun yanındaki kafeyle ilgili açıklama Balıkesir Büyükşehir’den Bandırma Ortaokulunun yanındaki kafeyle ilgili açıklama

Karayolunun daha güvenli hale gelmesi için resmi kurumlarla temaslarının devam ettiğini belirten Başkan Ural, “Göreve geldiğimizden beri en büyük sorunlarımızdan biri, Zile yolunda yaşanan kazalar. Burada çok ciddi kazalar ve can kayıpları oldu. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile bu yol için görüşmeler yaptık ve yolun inşaatının devam etmesini talep ettik.Çizgimiz insan hayatıdır. Bir insan beş dakika geç kalsa bir şey olmaz, ama can kaybına sebep olmak hayatları karartır. Bu yüzden Turhal Belediyesi olarak vatandaşlarımızın güvenliği için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: iha